Een bezoek aan de Panda\’s in Pairi Daiza

Hou je van dieren maar ben je uitgekeken op de Antwerpse Zoo of Planckendaal in de Mechelen? Dan is er nog altijd Pairi Daiza gelegen op zo'n veertig minuten rijden van Brussel. Dit mysterieuze dierenpark werd al meerdere jaren na elkaar uitgeroepen tot het mooiste attractiepark en dierentuin van België en van Europa. Het raakte internationaal bekend met de komst van het schattige panda duo Hao Hao en Xing Hui, dat op korte tijd de harten van de vele bezoekers veroverden.

Niet zomaar een dierentuin 

Pairi Daiza werd gebouwd op een voormalig klooster, waarvan de ruïnes nog altijd te zien zijn. De dieren beschikken er over ruime verblijven waarbij hun natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk werd nagebootst. De reuzenpanda's zelf kregen een prachtige Chinese tuin met een groot bamboebos en ruige rotsformaties met een totale oppervlakte van meer dan 5300 vierkante meter.

Meerdere themaparken

Pairi Daiza bestaat uit meerdere themaparken, zo perfect nagebootst alsof je er écht bent:

  • Ontdek Indonesië: met authentieke tempels als verblijfplaatsen van de goden zoals Ganesha, Shiva, Brahma, Vishnou of Boedha, een overvloed aan vegetatie, adembenemende vergezichten midden olifanten, witte tijgers of de ondeugende makaken.
  • The Land of the Cold: een onmetelijke ijsvlakte met groene toendra's, en uitgestrekte bossen.
  • Cambron-Abbey: in dit adembenemende decor geniet je van de meest kleurrijke vogels van allerlei afkomst.
  • Cambron-by-the-Sea: als diepzeeduiker onderneem je een betoverende reis naar een onderwaterkasteel dat al zijn geheimen prijsgeeft. Verbazingwekkende vondsten, fenomenale vissen en verhalen over water die jong en oud in vervoering brengen. En wat is er aangenamer dan te zonnen op het strand van deze binnenzee?
  • The Land of Origins: de magie van het Afrikaans continent spreekt dat tot ieders verbeelding. Je maakt er kennis met grote roofdieren, majestueuze beesten en verbluffende primaten. In de schaduw van hun hutten leeft een volk van bouwers, virtuoze beoefenaars van de primitieve kunst.
  • Southern Cape: de rode aarde is bevolkt door vreemde wezens en de ongeziene fauna en flora van Tasmanië, Nieuw-Zeeland, Australië en Nieuw-Guinea zal je verbazen over zoveel extravagantie en wilde schoonheid.

The Last Frontier: Logeren in het hart van moeder natuur

Je verblijft er in een droomwereld midden bruine en zwarte beren, poema's, elanden, wolven, bevers of zeeleeuwen. Met een uniek hotelaanbod beleef je een unieke ervaring.  Je slaapt bij de wolven en ontwaakt bij de ijsberen.

Alcoholverslaving

Aan allerlei soorten hotels, gezellige terrasjes en cafés is hier ook geen gebrek. Wees voorzichtig met een alcoholverslaving en zoek gepaste hulp. Het zou ook een goed idee zijn om een alcoholisme test te doen.