Zo beheer jij je cryptowallet als een echte whale

De markt van de cryptocurrency is een constant veranderende markt. Door invloeden op het geopolitieke spectrum en de invloed van traditionele markten op de koers van de cryptocurrency is het belangrijk om altijd scherp te zijn. Binnen de wereld van de cryptocurrency zijn enkele zeer grote spelers actief, ook wel Whales genoemd. Met de tips in dit artikel helpen we je op weg om je geld net zo verstandig te beheren als deze crypto miljonairs.

Geef niet meer uit dan je lief is

De belangrijkste regel voor het verstandig beheren van je cryptowallet is vrij simpel: zorg dat je verstandig met je geld omgaat. Dit klinkt vrij simpel en voor de hand liggend maar is voor veel vooral jonge spelers op de cryptomarkt lastig vol te houden. De koers verandert snel en kan net zo snel stijgen als dat deze kan dalen. Het is dan makkelijk om je mee te laten slepen in de hoge winst die je haalt. Zorg ervoor dat je niet op zo'n moment geld uitgeeft dat je eigenlijk niet kan missen. Zorg er ook regelmatig voor dat je geld onttrekt uit je wallet. Veel slimme spelers op de markt hanteren de regel van drie derden. Eén derde laten ze altijd staan, één derde investeren ze in andere crypto en één derde van de winst steken ze in hun eigen zak en zetten ze om naar regulier geld. Verstandige spelers op de cryptomarkt maken ook vaak gebruik van de meest betrouwbare diensten. Een bedrijf dat de wallets verzorgt van crypto bezitters mag niet eerder gehackt zijn en moet een perfecte staat van dienst hebben. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van een betrouwbaar platform zoals avalanche.

Blijf op de hoogte

Een ander belangrijk aspect van het beheren van je wallet als een echte whale, is ervoor zorgen dat je altijd goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Dat kan zoiets simpels zijn als de pundix koers altijd goed bijhouden als je hierin hebt geïnvesteerd, maar ook goed bijhouden wat er gebeurt op het gebied van wet- en regelgeving. Zo zijn er bijvoorbeeld in China ontwikkelingen die de handel in cryptocurrency de kop in willen drukken en ook in de westerse wereld is er sprake van een stijgend wantrouwen van de gevestigde orde naar de cryptocurrency. Het is dus als whale van essentieel belang dat je niet alleen op de hoogte blijft van de huidige koersen maar dat je ook altijd op de hoogte bent van de actualiteiten op nationaal en internationaal gebied. Het kan hiervoor waardevol zijn om je krachten te bundelen met andere crypto investeerders om op die manier breder overzicht te houden.